Home    News    Nieuwe website over voedselzekerheid in Ethiopia
24/06/2011 Nieuws

Welkom op de splinternieuwe website over voedselzekerheid en economische ontwikkeling in Ethiopia: www.foodsecurityethiopia.nl. Dit keer geen dossier met eindeloze getallen en dorre feiten, maar een sprekend verhaal. Verteld door de mensen die daarbij betrokken zijn en die er dagelijks mee te maken hebben. In woord en beeld nauwgezet vastgelegd door BrandOutLoud.

 

De Nederlandse ambassade in Addis Abeba heeft samen met diverse partners de handschoen opgenomen om een stevige brug te slaan tussen de talloze kleine Ethiopische boeren en het bedrijfsleven. Om zo hulp en handel vakkundig te combineren. Samen werken en handelen! Dat helpt.

 

Hoe goed dit helpt en waar dit versterkt kan worden, moet gaan blijken. Voedselproductie is een lange-termijn gebeuren. En voedselzekerheid gaat in de eerste plaats over het meest eenvoudige voedsel voor de miljoenen die in Ethiopia nog geen euro per dag te verspijkeren hebben.

 

Dit webplatform biedt een collectie van ervaringen van projecten en ondernemingen die hierin ondersteund zijn door Nederland. Uit dergelijke voorbeelden moeten wij gaan leren wat effectief is en hoe wij de Ethiopische agro-economie zo goed mogelijk kunnen helpen zichzelf te ontwikkelen. Om op eigen benen dit uitgestrekte land met 90 miljoen monden dagelijks te voeden.

 

Het bizondere van deze site is dat het harde cijfers koppelt aan de verhalen van de mensen temidden van die cijfers. Voorzien van prachtige beelden en doorkijkjes naar de praktijk.

 

 Food Security Solagrow

 

Het werk van Solagrow PLC wordt verteld door Tilahun, een van onze teeltkundigen, door onze liaison officer Meskerem, door Meseret, de schoonmaakster van Kliniek Hidi en door een van onze klanten, Lemma, die met veel genoegen Hollandse groenten teelt.

 

Geniet mee! www.foodsecurityethiopia.nl

 

 Terug naar nieuws

NieuwsFlits
Wilt u ook de ontwikkelingen volgen in Ethiopië? Meld u zich dan aan voor de nieuwsflits die regelmatig per e-mail wordt verzonden.
Contact Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op via het contactformulier.
Disclaimer Solagrow PLC 2011 | Sitemap | Contact