Home    News    Aangeland
24/06/2011 Nieuws

Als je de verhalen leest over ‘land grabbing’ door Aziaten in Afrika, zou je haast denken dat het verwerven van goede landbouwgrond in Ethiopia een makkie is. Dat zo’n proces ook jaren kan duren en een jonge onderneming ten einde raad kan maken, kun je lezen in onze opeenvolgende nieuwsitems.

De nieuwsbrieven van 10 september en 6 oktober 2011 klonken erg verheugd, omdat we dachten dat we met onze nieuwste vorst-vrije farm in Doba compleet te zijn voor de jaarrondteelt van pootgoed van aardappel. Maar ’t liep anders: alles vroor dood....
De nieuwsbrief van een jaar later, 13 oktober 2012, klonk na die flinke tegenslag behoorlijk timide, zij het met een sprankje hoop aan de horizon. Nu, een half jaar later, weten we wat dit allemaal inhield. Voor onze klanten en samenwerkingspartners in Ethiopia hebben we dit in een ‘persbericht’ verwoord.

Na ruim vijf jaar ploeteren zijn we qua grond, machines en rassen compleet. En met meer dan voldoende grond in de verschillende regio’s van Ethiopia hopen we de komende jaren onze onderneming gestaag uit te kunnen bouwen. Daarom: aan de slag met wat we gekregen hebben. “De boer ploegt en zaait met zijn verstand, de zegen komt van hogerhand!"Terug naar nieuws

NieuwsFlits
Wilt u ook de ontwikkelingen volgen in Ethiopië? Meld u zich dan aan voor de nieuwsflits die regelmatig per e-mail wordt verzonden.
Contact Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op via het contactformulier.
Disclaimer Solagrow PLC 2011 | Sitemap | Contact