Home    News    Solagrow is compleet!
24/06/2011 Nieuws

Na drie jaar onverdroten zoeken, vragen en onderhandelen, hebben we eindelijk een lap van 100 hectare goede landbouwgrond op 2.400 meter boven de zeespiegel. Vandaag hebben we alle contracten met de 76 boeren getekend en de huurprijs betaalt. Daarmee beschikt Solagrow nu over het broodnodige teeltgebied in de gematigde hooglanden. Een mijlpaal, waar we erg dankbaar voor zijn.

Contracten ondertekenen in Doba

 

Onze farm in Wenchi (op 3.000 meter hoogte) is perfect voor de pootgoedteelt in het voorjaar, maar met nachtvorsten tot min 15 graden Celcius te koud voor de najaarsteelt. Debre Zeit is altijd te warm voor de teelt van pootgoed. Om jaarrond te kunnen telen hadden we daarom een farm rond de 2.500 meter hoogte nodig. Maar dit gematigd hoogland is zo ongeveer het dichtstbevolkte deel van Ethiopië. En daarom is land daar erg moeilijk verkrijgbaar.

Met het hoofdkantoor en de proefvelden in Hidi, de demofarm in Filtino, de basisfarm in Wenchi heeft Solagrow nu met het land in Doba Qerensa (7°37'48.44"N, 39° 9'10.79"O) het vierde rad aan de wagen. 

 

Het pootgoed dat afgelopen voorjaar in Wenchi is geteeld ligt met een mooie kiem klaar om gepoot te worden. Maandag hopen we onze trekkers naar Doba te sturen om te beginnen met het ploegen.Terug naar nieuws

NieuwsFlits
Wilt u ook de ontwikkelingen volgen in Ethiopië? Meld u zich dan aan voor de nieuwsflits die regelmatig per e-mail wordt verzonden.
Contact Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op via het contactformulier.
Disclaimer Solagrow PLC 2011 | Sitemap | Contact