Home    News    Land in zicht
24/06/2011 Nieuws

Het proces om de eerste 100 hectares grond in de gematigde hooglanden (2.400 meter boven de zeespiegel) is vrijwel afgerond. Deze week hebben we in drie dagen onderhandelen met de boeren en de regiobestuurders alle hobbels kunnen wegnemen. Deo volente kunnen we eind september beginnen met het ploegen van deze grasvlakte. Goeie grond is het, met een perfect koel klimaat in dit seizoen, waarin het inmiddels kiemende pootgoed van Wenchi vast zal gedijen.

 

Drie jaren zijn we bezig geweest met het vinden van land in Arsi, het hooglandgebied zo’n 135 kilometer ten zuiden van Debre Zeit. Keer op keer liep het stuk op de onwil van de regiobestuurders om grond uit te geven voor investeerders. Vooral angst om hierin als verantwoordelijke bestuurder een verkeerde beslissing te nemen was hiervan de oorzaak. In dat gebied zijn al heel wat speculanten geweest, die grond toegewezen kregen waarmee ze vervolgens – al hun beloften ten spijt – niets deden. Tot grote woede van de boeren in zo’n streek, die gerekend hadden op werkgelegenheid en economische ontwikkeling. En het hun bestuurders kwalijk namen dat deze grond weggegeven was.

 
Opmeten van de Doba-grasvlakte


In mei 2011 vonden we een groep van boeren, die gezamenlijk 100 hectare grasland in bezit hadden. Zij wilden dit graag aan ons verhuren, voor een goede prijs. Toen wij het daarover eens geworden waren, begon hun strijd met hun eigen onwillige bestuurders. Doorzetters zijn het: na wekenlang dagelijks praten en aandringen staan alle afdelingshoofden van de Lemu-Bilbilo woreda achter het plan, zodat we na het Ethiopisch nieuwjaar (12 september 2011 oftewel 1 Meskerem 2004) het land kunnen uitmeten en en het contract kunnen tekenen.Terug naar nieuws

NieuwsFlits
Wilt u ook de ontwikkelingen volgen in Ethiopië? Meld u zich dan aan voor de nieuwsflits die regelmatig per e-mail wordt verzonden.
Contact Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op via het contactformulier.
Disclaimer Solagrow PLC 2011 | Sitemap | Contact